TERKINI

Friday, 13 December 2013

SYIAH MELAYU MAKI YUSUF AL-QARADAWI

Oleh : RPM

Dalam posting terdahulu, Agensi Berita Ahlul Bait pernah mengeluarkan artikel yang membantah dan menghina Dr. Yusuf Al-Qaradawi gara-gara beliau mengkritik kepimpinan Syiah di Iraq dan memuji kepimpinan Sunni di Arab Saudi.


Ternyata kenyataan beliau itu telah mengundang rasa marah dikalangan penganut Syiah terutama sekali di Malaysia. Dalam satu komentar yang dikeluarkan oleh Mahdawi Ali Akhbar, penama berkenaan telah menggelarkan Qaradawi dengan panggilan 'Joseph Qaradawi Mufti Nato'.

Dalam komentar tersebut itu juga, Mahdawi turut menyatakan bahawa dari perkataan Qaradawi itulah menjadi punca ramai manusia telah terbunuh.

Berikut merupakan sedikit bukti kecenderungan penama berkenaan terhadap Syiah :

Anda boleh check sendiri kat laman FBnya : https://www.facebook.com/adib.adnan.5245 [Itupun kalau dia tak padam lagi]

Mengenai ""

Berkelahilah cara MELAYU, Menikam dengan pantun, Menyanggah dalam senyum, Marahnya dalam tertawa, Merendah bukan menyembah, Meninggi bukan melonjak.

2 comments:

  1. Syaikh Pena Minang dah jadi pembela Qardawi?

    ReplyDelete

Pandangan yang dilontarkan di dalam ruangan komen adalah milik pihak yang menghantar. Pena Minang / Pena Minang Return tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang dihantar.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2014 Pena Minang
Direka oleh PMAT Di Malaysia | BTT